Bezpečnosť a ochrana osobných údajov

Zásady spracovania a ochrany osobných údajov

Ochrana osobných údajov

Ak ste naším zákazníkom, odberateľom noviniek alebo návštevníkom webu, zverujete nám svoje osobné údaje. My zodpovedáme za ich ochranu a zabezpečenie. Zoznámte sa, prosím, s ochranou osobných údajov, so zásadami a s právami, ktoré máte v súvislosti s GDPR (Nariadenie o ochrane osobných údajov).

Kto je správca?

Sme spoločnosť KML, s.r.o., IČO 36684261, so sídlom Podhora 6, 034 01 Ružomberok, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu v Žiline, oddiel Sro, vložka 18093/L, ktorá prevádzkuje webovú stránku www.pokladne-rk.sk. Vaše osobné údaje spracúvame ako správca, t.j. určujeme, ako budú osobné údaje spracovávané a s akým cieľom, ako dlho, a prípadne vyberáme ďalších spracovateľov, ktorí nám so spracovaním budú pomáhať.

Kontaktné údaje

Ak sa na nás budete chcieť v priebehu spracovania obrátiť, môžete nás kontaktovať na tel. čísle  0911 260 763 alebo na e‑mail: kml@kml.sk.

Rozsah osobných údajov a účely spracovania

Spracovávame osobné údaje, ktoré nám zveríte sami, a to na naplnenie týchto účelov:

  • Poskytovanie služieb, plnenie zmluvy
    Vaše osobné údaje v rozsahu: názov firmy, adresa, IČO, DIČ, IČ DPH, telefón, e‑mail, dodacia adresa, nevyhnutne potrebujeme na plnenie zmluvy (napr. dodanie tovaru, zaslanie online kurzov, zasielanie licenčných kľúčov, zasielanie prístupov do aplikácie).
  • Vedenie účtovníctva
    Ak ste zákazníkmi, vaše osobné údaje (fakturačné údaje) nevyhnutne potrebujeme na to, aby sme vyhoveli zákonnej povinnosti na vystavovanie a evidenciu daňových dokladov.
  • Marketing ‑ zasielanie newsletterov
    Vaše osobné údaje (e‑mail, tel. číslo, názov firmy), na čo klikáte v e‑maile a kedy ich najčastejšie otvárate, využívame s cieľom priameho marketingu ‑ zasielanie obchodných oznámení. Ak ste naším zákazníkom, robíme to z oprávneného záujmu, lebo dôvodne predpokladáme, že vás naše novinky zaujímajú, a to počas 10 rokov od poslednej objednávky.
    Ak nie ste naším zákazníkom, zasielame vám newslettere len na základe vášho súhlasu počas 10 rokov od udelenia. V oboch prípadoch môžete tento súhlas odvolať použitím odhlasovacieho odkazu v každom zaslanom e‑maile.
  • Pokročilý marketing na základe súhlasu
    Iba na základe vášho súhlasu vám tiež môžeme zasielať inšpirujúce ponuky tretích osôb alebo využiť e‑mailovú adresu napr. pre remarketing a zacielenie reklamy na Facebooku, a to počas 10 rokov od udelenia súhlasu. Ten možno, samozrejme, kedykoľvek odvolať prostredníctvom našich kontaktných údajov.

Vaše osobné údaje si ponechávame počas premlčacích lehôt, pokiaľ zákon neustanovuje dlhší čas na ich uchovanie alebo sme v konkrétnych prípadoch neuviedli inak.

Cookies

Pri prechádzaní našich webových stránok zaznamenávame vašu IP adresu, ako dlho sa na stránke zdržíte a z ktorej stránky prichádzate. Používanie cookies na meranie návštevnosti webu a prispôsobenie zobrazení webových stránok vnímame ako svoj oprávnený záujem správcu, lebo veríme, že vďaka tomu vám môžeme ponúknuť ešte lepšie služby.

Cookies na cielenie reklamy budú spracovávané len na základe vášho súhlasu.

Naše webové stránky možno prechádzať aj v režime, ktorý neumožňuje zbieranie osobných údajov. Používanie cookies môžete na svojom počítači zakázať.

Zabezpečenie a ochrana osobných údajov

Chránime osobné údaje v maximálnej možnej miere pomocou moderných technológií, ktoré zodpovedajú stupňu technického rozvoja. Chránime ich, ako keby boli naše vlastné. Prijali sme a udržiavame všetky možné (aktuálne známe) technické a organizačné opatrenia, ktoré zamedzujú zneužitiu, poškodeniu alebo zničeniu vašich osobných údajov.

Odovzdanie osobných údajov tretím osobám

K vašim osobným údajom majú prístup naši zamestnanci a spolupracovníci. Na zaistenie konkrétnych spracovateľských operácií, ktoré nedokážeme zabezpečiť vlastnými silami, využívame služby a aplikácie spracovateľov, ktorí vedia dáta ochrániť ešte lepšie ako my a na dané spracovanie sa špecializujú. Sú to poskytovatelia nasledujúcich platforiem: SmartSelling, a.s., Facebook, Google, Exohosting, EXO TECHNOLOGIES spol. s r.o., STORMWARE, s. r. o., Direct Parcel Distribution SK, s. r. o., Slovenská pošta, a.s.

Je možné, že na uľahčenie a skvalitnenie spracovania sa v budúcnosti rozhodneme využiť ďalšie aplikácie či spracovateľa. Sľubujeme vám však, že v takomto prípade budeme pri výbere na spracovateľa klásť minimálne rovnaké nároky na zabezpečenie a kvalitu spracovania ako na seba.

Odovzdávanie dát mimo Európskej únie

Akékoľvek spracovanie osobných údajov bude uskutočnené na území EÚ.

Vaše práva v súvislosti s ochranou osobných údajov

V súvislosti s ochranou osobných údajov máte rad práv. Ak budete chcieť niektoré z nich využiť, prosím, kontaktujte nás prostredníctvom e‑mailu: kml@kml. sk.

Máte právo na informácie, a to je plnené už touto informačnou stránkou so zásadami spracovania osobných údajov.

Vďaka právu na prístup nás môžete kedykoľvek vyzvať a my vám v lehote 14 dní doložíme, aké vaše osobné údaje spracovávame a prečo.

Ak sa u vás niečo zmení alebo zistíte akékoľvek neaktuálne alebo neúplné osobné údaje, máte právo na ich doplnenie a zmenu.

Právo na obmedzenie spracovania môžete využiť, ak sa domnievate, že spracovávame vaše nepresné údaje, myslíte si, že ich spracúvame nezákonne, ale nechcete všetky údaje zmazať, alebo ak ste vzniesli námietku proti spracovaniu. Obmedziť môžete rozsah osobných údajov alebo účelov spracovania. (Napr. odhlásením z newslettera obmedzujete účel spracovania na zasielanie obchodných oznámení.)

Právo na prenosnosť

Ak by ste chceli svoje osobné údaje vziať a preniesť k niekomu inému, budeme postupovať rovnako ako pri využití práva na prístup ‑ len s tým rozdielom, že vám informácie pošleme v strojovo čitateľnej podobe. Na to potrebujeme aspoň 30 dní.

Právo na výmaz (byť zabudnutý)

Vaším ďalším právom je právo na vymazanie (byť zabudnutý). Nechceme na vás zabudnúť, ale ak si to budete priať, máte na to právo. V takom prípade vymažeme všetky vaše osobné údaje zo svojho systému aj zo systému všetkých čiastkových spracovateľov a záloh. Na zabezpečenie práva na výmaz potrebujeme 30 dní.

V niektorých prípadoch sme viazaní zákonnou povinnosťou, napr. musíme evidovať vystavené daňové doklady počas lehoty stanovenej zákonom. V takomto prípade teda zmažeme všetky také osobné údaje, ktoré nie sú viazané iným zákonom. O dokončení výmazu vás budeme informovať e‑mailom.

Sťažnosť na Úrade na ochranu osobných údajov SR

Ak máte pocit, že s vašimi údajmi nezaobchádzame v súlade so zákonom, máte právo sa so svojou sťažnosťou kedykoľvek obrátiť na Úrad na ochranu osobných údajov. Budeme veľmi radi, ak budete o tomto podozrení informovať najprv nás, aby sme s tým mohli niečo urobiť a prípadné pochybenie napraviť.

Odhlásenie zo zasielania newsletterov a obchodných oznámení

E‑maily s inšpiráciou, články či produkty a služby vám zasielame, ak ste náš zákazník, na základe nášho oprávneného záujmu.

Ak zákazníkom ešte nie ste, posielame vám ich len na základe vášho súhlasu. V oboch prípadoch môžete ukončiť odber našich e‑mailov stlačením odhlasovacieho odkazu v každom zaslanom e‑maile.

Mlčanlivosť

Dovoľujeme si vás uistiť, že naši zamestnanci aj spolupracovníci, ktorí budú spracovávať vaše osobné údaje, sú povinní zachovávať mlčanlivosť o osobných údajoch a o bezpečnostných opatreniach, ktorých zverejnenie by ohrozilo zabezpečenie vašich osobných údajov. Táto mlčanlivosť pritom trvá aj po skončení záväzkových vzťahov s nami. Bez vášho súhlasu nebudú vaše osobné údaje vydané žiadnej inej tretej strane.